INFORMATII GENERALE DESPRE TIGARA ELECTRONICA
 

Tigara electronica este compusa dintr-un invelis din otel inoxidabil, baterie, un circuit microelectronic, un dispozitiv numit atomizor, un cartus si un indicator luminos situat la capatul tigarii electronice. Cartusul este „rezervorul” in care se afla e-lichid. Tigara electronica mai poarta numele de e-tigara sau vaporizator.
Lichidul , denumit si e-lichid (sau elichid), folosit de tigara electronica, contine nicotina in diferite concentratii, existand si elichid fara nicotina. De mentionat faptul ca nicotina nu este o substanta cancerigena, ci este responsabila doar de dependenta pe care o provoaca. Daca se foloseste tigara electronica in procesul renuntarii la fumat, atunci se vor utiliza e-lichide cu concentratii de nicotina ce scad treptat pana la concentratie zero de nicotina. E-lichidele au diferite arome: tutun, menta, vanilie, caramel, cafea, fructe, etc.
E-tigara a fost declarata de catre experti autorizati ca fiind combinatia perfecta de tehnologie micro-electronica moderna, tehnologie biologica si conceptia unei vieti sanatoase. Renuntarea la fumat folosind tigara electronica este un proces fara sevraj, fara efecte adverse dar cu aceleasi placeri oferite de tigara cu tutun. E-tigara iti ofera aceeasi senzatie si aceeasi placere ca o tigara de tutun, dar este inofensiva, atat pentru fumator cat in special pentru cei din jur. De aceea, mai poate fi considerata tigara ecologica.
Comparand tigara electronica cu plasturii cu nicotina sau cu guma cu nicotina, e-tigara are marele avantaj ca poate fi utilizata ca o tigara normala. Tigara electronica vaporizeaza, oferind organismului nicotina de care are  nevoie sub forma de vapori si nu de fum, fara a mai emite alte substante nocive pentru organism, dintre care amintim monoxidul de carbon si gudronul, ambele fiind extrem de nocive. Nu arde, deci nu mai emite nici carcinogenii si nici cele peste 4000 de substante toxice din tigara normala.
Mai multe articole despre tigari electronice gasesti pe BLOG.

BENEFICIILE OFERITE DE TIGARA ELECTRONICA
-    nu contine substante cancerigene;
-    nu mai exista fumat pasiv ;
-    poate fi folosita in locurile in care tigara de tutun este interzisa;
-    fumatul devine mai IEFTIN;
-    renuntarea la fumat se face fara sevraj;
-    progresiv, gustul si mirosul vor reveni;
-    plamanii se vor curata, iar tusea provocata de fumat va disparea;
-    organismul primeste nicotina de care e dependent, aceasta nefiind o substanta cancerigena si care nici nu afecteaza sistemul respirator;
-    nu lasa miros neplacut;
-    tenul si dantura nu sunt afectate;
-    ofera aceeasi placere ca si tigara de tutun;
-    nu produce fum si nici scrum pentru ca nu arde;
-    nu produce monoxid de carbon, gudron sau alte substante daunatoare sanatatii;
-    ofera aceeasi senzatie ca si tigara de tutun.

One Response so far.

  1. Anonim says:

    Ar fi frumos sa existe in magazine asemenea tigari .

Leave a Reply