In urma cu 30 de ani, pe 27 aprilie 1981, Xerox revolutiona interactiunea om-computer, prin lansarea primului calculator personal, care venea la pachet cu un mouse sau, dupa cum se numea la acea vreme perifericul, cu un “Computer-Aided Display Control”.


 Termenul de ”mouse” a aparut ceva mai tarziu, facand trimitere la forma si la “codita” care iesea din spatele dispozitivului.
In cei 30 de ani de existenta, mouse-ul s-a adaptat la nevoile utilizatorilor, pentru ca astazi sa fie disponibil intr-o multitudine de forme si dimensiuni, cu design-uri ergonomice, cu tot mai multe butoane programabile si o multime de alte feature-uri, care il fac indispensabil.

 Desi tehnologia touchsceen si touchpad-urile anuntau la un moment dat sfarsitul erei mouse-ului, se pare ca micul soricel are multi fani, care nu sunt inca pregatiti sa renunte la el.
Primul prototip de mouse a fost inventat de Douglas Englebard, in 1936, in timp ce lucra la Institutul de Cercetare Standford.

 Intre timp, noi aducem tributul cuvenit mouse-ului si ii multumim ca ne-a servit exemplar in ultimii 30 de ani. La multi ani, soricelule!

Leave a Reply