Alegerea unui nume bun pentru domeniul tău nu numai că te face mai uşor de găsit dar iti formeaza şi o imagine bună. Dacă ai o afacere online, alegerea unui nume bun reprezintă unul din cele mai importante lucruri, ce poate face diferenţa între vânzare şi apăsarea X'ului din partea dreaptă.    ,,
,,Short and sweet " cum se spune: Pentru că omul din zilele de azi e mereu pe fugă, nu o să reţină niciodată un nume de 60-şi-ceva de caractere.  Dacă ai şi talent la scris, probabil lumea va da mai departe site-ul tău, şi acea lume va da şi mai departe acel site. E un fel de joacă de-a ,, telefonul fără fir " .
Să luăm cel mai bun exemplu: eu    http://tipucuo0.wordpress.com [ care-i tipu cu oZERO ] - unuia îi place îi zice lui x : ,, Bă, gogule, intră pe tipucu o o, x nu poate intra pentru că nu există nici un blog cu o o, aşa că iese    Dacă din întâmplare intră cu search tips'urile de la google, poate următorul va intra pe tipu cu ZERO o, apoi altul pe tipul cu ZERO ZERO.. etc :) Ce ziceam? Short and sweet
Întotdeauna există o a 2-a variantă : a unui site, dacă lucrezi la o companie ce se respectă, de exemplu.. ,, Uşi şi ferestre SRL "  şi numele site'ului vrei să fie usiferestre.ro este probabil că un om, care nu a reţinut exact numele să între pe uşi-ferestre.ro, uşi-şi-ferestre.ro, usisiferestre.ro.. etc de aceea ar fi bine, pentru a scapada de alternativele astea, pur şi simplu să le cumperi. Asta dacă nu îţi iei un nume simplu: USF.ro de exemplu :)
Liniuţele, prietene şi inamice: În situaţia anterioară, am menţionat câteva siteuri folosind ,, - " . Sunt bune, dar pot induce în eroare persoana care vrea să intre pe site.
http://www.real-hypermarket.ro/
poate fi uşor încurcat cu realhypermarket, real-hyper-market, realhyper-market etc noroc cu search tips'urile
Uşor de găsit pe google: Normal că Google'ul va găsi mai uşor usf.ro decât uşi-şi-ferestre dar iar, e o lamă cu două tăişuri. Poţi luă un nume atât de uzual încât să nu îl găsească printre atâtea rezultate, de exemplu dacă ai un fan blog: american-pie.blogspot.com  şi îl cauţi pe Google primele rezultate vor fi mereu ,, American Pie la cinema.." ,, American Pie apare în România pe marele ecrane.. " etc sau unul atât de lung şi greu încât trebuie să dai cu copy-paste.
Fără nume de companii: Aveţi grijă, mai ales dacă vă luaţi .ro .com să nu conţină nume de firme publice, de exemplu andrei-nike sau gică-adidas, sunt de evitat dacă veţi dori să aveţi reclame Adsense, pentru că firmă va crede probabil că vreţi să faceţi bani folosindu-va de numele ei.
Alegerea unui nume bun reprezintă unul din cele mai importante lucruri la un site, dar cel mai important este persoana din spatele ei şi felul cum scrie :)


Sursa : http://saikoo.eu

3 Responses so far.

  1. Anonim says:

    Poate mentionezi si sursa http://saikoo.eu :)

  2. Anonim says:

    Uitasem sa postez sursa . mersi pentru avertisment . Pe viitor voi fi mai atent .

  3. Anonim says:

    Nu a fost prea frumos ce ai facut, nici macar nu ai cerut acordul pentru a posta chestia asta :)

Leave a Reply