Un top întocmit recent de The Economist Intelligence Unit (o divizie a faimoasei publicaţii The Economist) a relevat faptul că Vancouver este oraşul în care este cel mai bine să locuieşti. Clasamentul a fost realizat pe baza unor criterii precum siguranţa, serviciile medicale, cultura şi protecţia mediului înconjurător.

Oraşul canadian Vancouver este cel mai bun oraş din punct de vedere al calităţii condiţiilor de trai. Acest oraş a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010 şi a obţinut un scor de 98% datorat stabilităţii, sănătăţii, culturii şi mediului, educaţiei şi infrastructurii. Următorul oraş care oferă condiţii de viaţă la cele mai înalte standarde este Melbourne, urmat de alte oraşe din Australia şi Canada, care au dominat, de altfel, clasamentul.

Iată top 10

1. Vancouver, Canada
2. Melbourne, Australia
3. Vienna, Austria
4. Toronto, Canada
5. Calgary, Canada
6. Helsinki, Finlanda
7. Sydney, Australia
8. Perth, Australia
9. Adelaide, Australia
10. Auckland, Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, oraşele care ar trebui evitate, potrivit The Economist, sunt Harare (Zimbabwe), Dhaka (Bangladesh), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Lagos (Nigeria), Alger (Algeria), Karachi (Pakistan), Doula (Camerun), Teheran (Iran), Dakar (Senegal) şi Colombo (Sri Lanka).

Leave a Reply