Consumăm Pământul într-un ritm alert! Aceasta e concluzia unui raport întocmit de World Wide Fund of Nature, publicat recent. Conform acestuia, dacă vom continua aşa, până în anul 2030 vom avea nevoie de o a doua planetă care să ne ajute să supravieţuim.
Presiunea oamenilor asupra planetei s-a dublat în ultimii 45 de ani, din cauza creşterii demografice şi a consumului individual, au explicat experţii. Această exploatare excesivă a planetei epuizează ecosistemele, iar deşeurile se acumulează în aer, în apă şi în sol. Defrişările masive, lipsa apei, micşorarea numărului de specii şi modificarea climei, consecinţe ale emisiilor de gaze cu efect de seră, “pun tot mai mult în pericol naţiunile lumii şi dezvoltarea acestora”, se mai arată în raportul WWF.

Astfel, potrivit calculelor specialiştilor, până în 2030 umanitatea va trebui să se mute pe o a doua planetă, din cauza emisiilor de dioxid de carbon şi a lipsei resurselor naturale. Până în 2050, vom avea nevoie de 2,8 planete, dacă vom continua în acelaşi stil.

Leave a Reply