A fost lansata in anul 2004 de un catre australian cunoscut sub pseudonimul “Juan Mann”. Campania a devenit cunoscuta in intreaga lume, imediat dupa ce trupa australiana Sick Puppies a publicat un videoclip pe Youtube, fiind vizionat de peste 60 de milioane de ori.


Despre Free Hugs
Pe scurt, imbratisam pentru o lume mai buna. Persoane, asociatii, ONG-uri, ies in orase cu pancarde pe care scrie ”FREE HUGS ” si imbratiseaza trecatorii pentru a le face ziua mai buna.


Totul a inceput cand Juan Mann, initiatorul acestei campanii se afla la o petrecere. Avusese parte de multe necazuri in acea perioada, iar la petrecere un necunoscut l-a imbratiat. ”M-am simtit ca un rege! A fost cel mai extraordinar lucru care s-a intamplat” a declarat Mann. Atunci a realizat el ce diferenta poate face o imbratisare si a inceput sa poarte prin orasul lui o pancarda cu ”FREE HUGS” imbratisand necunoscuti.


Juan a povestit ca dupa 15 minute o persoana s-a apropiat de el si a spus ca astazi i-a murit cainele si ca, de asemenea s-a implinit un an de la moartea singurei fiice si avea nevoie mare de asa ceva.


Astfel, ideea lui a devenit in scurt timp un fenomen cunoscut in intreaga lume , acesta avand ulterior nenumarate aparitii publice. A fost invitat la Oprah si chiar a scris un e-book intitulat ”The Illustraded Guide to Free Hugs”.


Aceasta campanie a avut succes si in Romania: diverse organizatii, ONG-uri, au imbratisat Romania in 111 orase mari ale tarii si au adus un strop de bucurie in inimile noastre.


Astazi, in intreaga lume, tineri si batrani , se regasesc pe strada pentru a imparti bucurie, pentru a aduce un moment dulce in sufletele noastre, pentru a face lumea mai buna, ei împart imbratisari gratuite, FREE HUGS!


De ce Free Hugs ?
De ce ai alege sa fii îmbratisat sau sa imparti imbratisari printre necunoscuti ?


Fiecare dintre noi are parte, mai devreme sau mai tarziu, de o zi proasta. Cum ar fi ca în acele momente cineva sa te imbratiseze , sa fie acolo pentru tine, sa-ti spuna ca totul va fi bine? Nu ne simtim in largul nostru cu prietenii cand suntem tristi, de aceea si in filmele americane ei isi ineaca amarul în baruri cu necunoscuti. Data viitoare cand vei vedea o pancarda ”FREE HUGS”, stii ce ai de facut, vei merge acolo pentru portia ta de imbratisare.


Pe de alta parte, oare nu toti spunem ca a darui inseamna a primi, dar din dar se face Rai. A participa la o campanie Free Hugs nu inseamna numai a imparti bucurie celor din jur, a alina durerile altora ci inseamna sa iti faci prieteni, sa te distrezi, sa te conectezi si sa ai parte de o experienta nemaiintalnita.
 

INSPIRAT DIN : http://inspirative.blogspot.com/2011/04/free-hugs-imbratisari-gratuite.html 

Leave a Reply